Welke voeding helpt tegen mijn haaruitval?

Heb jij tijdens deze koude winterdagen ook zo’n last van haaruitval? Probeer dan eens op je voeding te letten. Wanneer je voor een langere periode niet de juiste vitamines en mineralen binnen krijgt, zal dit resulteren in haaruitval. Door gevarieerd te eten en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, zal gauw de conditie van je haar verbeteren. Maar welke voeding speelt dan een rol? Wij geven hieronder een overzicht van voeding die jouw haar gezonder en sterker gaat maken.

  1. Fruit

Verschillende fruitsoorten helpen haaruitval tegen te gaan. Bananen zijn rijk aan vitamine B12, waardoor de talgproductie op je hoofdhuid verminderd wordt. Zo krijg je niet gauw vettig haar. Ook ananas werkt goed tegen haaruitval. Ananas barst namelijk van antioxidanten. Zo worden je haarzakjes beschermd tegen schadelijke stoffen. Tenslotte zijn citrusvruchten zoals citroen en kiwi erg goed voor je haar. Deze fruitsoorten bevatten goede hoeveelheden vitamine A,C, E en K.

2. Groenten

Ook bepaalde groenten zorgen ervoor dat je haar niet snel afbreekt. Vooral tomaten bevatten veel vitamine B8. Daarnaast bevat spinazie veel ijzer. Groenten versterken dus de conditie van je hoofdhuid. Ook stimuleert het de bloedsomloop.

3. Gezonde vetten

Noten bevatten gezonde vetten die belangrijk zijn voor je lichaam. Deze gezonde vetten maken namelijk elastine aan die resulteren in gezonde en vooral sterke haren. Dit zal dus ook je haaruitval verminderen. Ook vis bevat veel omega-3 vetzuren. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten.

4. Hydrateren

Tenslotte is het erg belangrijk om je lichaam te hydrateren. Het is dus erg belangrijk om genoeg water (minimaal 8 glazen) per dag te drinken om haaruitval tegen te gaan. Zolang je niet genoeg water drinkt, zal jij je prachtige lokken niet terug krijgen.