Voordelen van het eten van dadels

Ben jij op zoek naar een gezond tussendoortje? Stop dan met zoeken want wij hebben het perfecte, gezonde tussendoortje voor jou. Dadels, een veelzijdig lekkernij die ook nog eens super gezond is.

Wat zijn dadels?

Dadels zijn afkomstig van de dadelpalm. Al vroeg in de geschiedenis werden dadels ontdekt in Arabische landen. De dadels werden toen voornamelijk gegeten vanwege de vele voordelen voor je gezondheid. Tegenwoordig worden dadels vooral als een gezond tussendoortje gegeten. Ondanks dadels vol gezonde voedingsstoffen en vezels zitten, zijn ze ook nog eens heerlijk zoet. Een kleverig vrucht vol van smaak.

Waarom zijn dadels gezond?

We hebben het woord gezond nu een paar keer benoemt, maar wat maken de dadels zo gezond? Net als ander gedroogd fruit bevatten dadels veel fruitsuiker. Maar naast de hoeveelheid fruitsuiker, zitten in dadels ook veel gezonde voedingsstoffen. 

Dadels bevatten erg veel vitamines, mineralen en vezels. Dit zijn allemaal stoffen waar je lichaam zowel van binnen als van buiten van gaat stralen. Dadels werken namelijk ontstekingsremmend. Heb jij dus al een tijdje last van verschillende ontstekingen. Probeer dan iedere dag een handje vol dadels te eten. Naast het ontstekingsremmende effect bevatten dadels ook veel vitamine B. Het vitamine B-complex is super belangrijk voor bijna al je lichaamsfuncties. Denk hierbij aan je hersenfuncties, spijsvertering, goede werking van je hart- en zenuwstelsel en ga zo maar door. Tenslotte zitten er nog vele andere voedingsstoffen zoals koper, ijzer, calcium en magnesium in dadels.

Waar moet je opletten als je dadels koopt?

Dadels kun je in principe in alle supermarkten kopen. Maar wil je dadels van goede kwaliteit? Koop dan verse dadels waar veel vrucht in zit. Deze zijn namelijk het lekkerst en het gezondst. Daarnaast zijn verse dadels puur. In gedroogde dadels zijn vaak suikers toegevoegd. Dit maakt de vrucht een stuk ongezonder en minder lekker. Wil je dus dadels van hoge kwaliteit die gezond en lekker zijn, ga dan eens langs bij de Turkse winkel! Hier vind je de beste dadels.

CategoriesGezondheid Tips