In verschillende culturen zijn linzen niet meer weg te denken. Zo worden linzen het liefst gekookt en gegeten, maar wist je dat je nog veel meer kan met linzen? Linzen worden ook gezien als een belangrijk onderdeel van je skincare routine. Het geeft je een mooie en gezonde glow. Ben je benieuwd waar linzen nog meer goed voor zijn? Lees dan vooral verder! 

Wat zijn linzen?

Linzen behoren tot de peulvruchten en kennen een lange geschiedenis. De Grieken gebruikte linzen als medicijn, maar In Zuidoost-Azië werden linzen voor het eerst verbouwd en gegeten. Ondanks linzen net als bonen tot de categorie peulvruchten behoren, worden ze gezien en bereid als een groente. Linzen heb je in verschillende kleuren en groottes zoals groene, oranje, witte en bruine linzen. Ieder dient op een andere manier bereid te worden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van linzen?

Linzen zitten boordevol vezels en plantaardige eiwitten wat helpt bij het bouwen en versterken van je spiermassa. Daarnaast bevatten ze veel vitamines zoals B1, B6 en B11 die de gezondheid van je huid, haar en nagels ondersteunen. Bovendien bevatten linzen magnesium en diverse anti-oxidanten die ontstekingen in het lichaam tegen gaan. Vooral onder de vegetariërs zijn linzen erg geliefd omdat het dient als een vleesvervanger door de hoge dosis vitamine B. Tenslotte verlaagt het de kans op hart- en vaatziektes doordat het schadelijke stoffen zoals plaque in de aderen verwijdert.

Wat doet linzen met je huid?

Linzen bevatten een helende en zuiverende werking door de stof inositol. Vooral in combinatie met honing zou het een zelfde effect als antibiotica hebben. Het kalmeert en zuivert je huid. Ook voor wonden of littekens zou het zichtbaar resultaat geven. Natuurlijk kun je linzen ook inwendig gebruiken. Ook dit zal hetzelfde effect geven. Onderzoekers beweren dat het je ook een rustgevende gevoel geeft en zelfs depressie zou verlichten. 

Linzen kun je in alle supermarkten vinden. Daarnaast vind je linzen gegarandeerd bij je lokale toko!