Dit is het eten waar je chagrijnig van wordt

Chagrijnig van eten? Ja, het kan echt! Misschien heb je het nog niet bewust meegemaakt maar denk je na het lezen van dit artikel toch dat het je bekend in de oren klinkt. Koolhydraten en suikers geven je een een kick, waarna je een flinke dip krijgt. Juist die dip zorgt ervoor dat je je slecht voelt. Liever voorkomen? Dan geven we hier een lijstje met eten dat je het beste kunt vermijden voor een goed humeur. 

Cocktails, wijn en bier 

We vallen maar meteen met de deur in huis met een best wel voor de hand liggend voedingsmiddel waar je chagrijnig van kunt worden: alcohol. Iedereen die wel eens een te gezellig avondje heeft gehad weet dat je je de volgende ochtend behoorlijk slecht kunt voelen. Je slaapt slecht, krijgt hoofdpijn, hebt last van maagzuur en een flinke kater ligt op de loer. 

Koffie en frisdrank 

Dan heb je nog koffie. In koffie zit cafeïne wat je lekker wakker houdt. Het nadeel hiervan is dat (te veel) cafeïne er ook voor kan zorgen dat je nerveus en prikkelbaar wordt. Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je veel koffie hebt gedronken en toen begon te trillen? Dat is precies wat we hiermee bedoelen. Frisdrank geeft je juist een slecht gevoel door de vele suikers, hiervan krijg je een suikerkick en daarna een flinke dip. Wil je wel frisdrank drinken? Kies dan voor light frisdrank.

Friet en pizza

Lekkere frietjes, een grote hamburger of pizza salami? Denk daar twee keer over na. Niet alleen van te veel suikers wordt je chagrijnig, ook te veel zout en vet is niet gezond en kan zorgen voor een soort ‘food coma’. Hierdoor wordt je heel duf of val je zelfs in slaap. Maar bedenk wel dat er natuurlijk niks mis is met een pizza, wijntje of taart op z’n tijd, je moet wel genieten in het leven! 

CategoriesGezondheid