4 redenen waarom iedereen blauwe bessen moet eten

Ondanks blauwe bessen erg klein zijn, zitten ze wel bomvol goede voedingsstoffen. Daarnaast zijn ze heerlijk van smaak en ook nog eens laag in calorieën. Blauwe bessen vallen tegenwoordig zelfs onder de term ‘superfood’. Ben jij benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen? Lees dan gauw verder.

Laag in calorieën

Blauwe bessen zijn laag in calorieën. Ze bestaan namelijk 85% uit water. Een hele kom vol blauwe bessen bevat dan ook maar 84 calorieën. Ben je dus op zoek naar een lekker maar vooral gezond tussendoortje? Probeer dan eens blauwe bessen uit. Je kan ze los eten of verwerken in bijvoorbeeld havermout of smoothies.

Bron van antioxidanten

Antioxidanten bieden bescherming tegen schadelijke stoffen en beschermen je cellen. Daarnaast verlaagt het slechte cholesterol en werkt het ontstekingsremmend. Tenslotte verlagen antioxidanten de kans op een hoge bloeddruk en de kans op aderverkalking. Dit verlaagt dus ook automatisch de kans op hart- en vaatziekten.

Vitamines en mineralen

We wisten al dat blauwe bessen veel gezonde voedingsstoffen bevatten, maar welke voedingsstoffen? Blauwe bessen zijn een belangrijke bron van vele vitamines. Vooral vitamine A, B en C. Deze vitamines dragen bij aan een stralende huid, haar en nagels. Daarnaast bevatten blauwe bessen mineralen en zelfs eiwitten die helpen bij een snellere herstel van de spieren. Tenslotte bevatten blauwe bessen calcium, magnesium, ijzer en fosfor voor een gezonde botstructuur.

Heerlijk van smaak

Ondanks het dus erg gezond is, is het ook erg lekker. Blauwe bessen kun je in verschillende smoothies of gerechten verwerken voor een heerlijke smaak. Daarnaast kun je blauwe bessen gemakkelijk invriezen en dus ook makkelijk bewaren. Wist je dat blauwe bessen die ingevroren zijn nog meer antioxidanten bevatten dan verse blauwe bessen?

Sla dus snel een kilo blauwe bessen in en eet iedere dag een portie blauwe bessen!