Met moestuinbakken kun je elke dag vers eten

Moestuinbakken zijn de ideale oplossing als je geen land hebt en je wilt toch verse groenten, fruit of kruiden telen. Deze bakken kun je overal neerzetten, zoals op je terras, op je balkon of op je platte dak. Door goede grond te gebruiken en de beste zaden uit te kiezen kan niets je dan nog weerhouden om je eigen knoflook, oregano en tomaten te groeien zodat je met je eigen oogst een heerlijke pastasaus kunt maken. Deze methode heeft, zoals je hier zal kunnen lezen, een aantal grote voordelen en is eigenlijk voor iedereen beschikbaar.

Groenten en kruiden verbouwen in moestuinbakken

Door je eigen groenten te verbouwen kun je elke dag vers eten. Moestuinbakken zijn ideaal voor bijvoorbeeld sla, doperwten, uien en zelfs paprika’s. Je zal merken dat jouw eigen verbouwde groenten veel meer smaak hebben. Daarnaast zijn ze ook gezonder, omdat je dit eigenlijk zonder bestrijdingsmiddelen kunt doen. Pluk elke dag een paprika en maak een heerlijke salade of ovenschotel. Van één tomatenplant kun je zoveel tomaten plukken dat je daar als persoon voldoende aan hebt. Als je eenmaal knoflook uit je eigen groentebak geprobeerd hebt, wil je niets anders meer.

Ook aardbeien kunnen in de moestuinbak

De meeste fruitsoorten groeien aan een struik of boom, dus die zijn wat minder geschikt voor je groentebak. Toch kun je aardbeien perfect in je groentebak kwijt en deze geven je meerdere keren per jaar een mooie oogst. Aangezien aardbeien die in de winkel liggen veel bespoten worden, kun je hier echt je voordeel mee doen. Andere kleine fruit varianten, zoals wilde besjes, kunnen ook in de moestuinbak. Als je op zoek gaat zal je voldoende geschikte gewassen kunnen vinden.

Voor elke woning een moestuinbak

Er zijn veel verschillende soorten groentebakken en daar kun je dan ook accessoires bij kopen om het je gemakkelijker te maken. Doperwten, bijvoorbeeld, hebben een rek nodig om tegenop te kunnen klimmen. Verbouw deze in een verhoogde groentebak en je kunt ze zonder door de knieën te gaan oogsten. Daarbij hebben deze plantjes schitterende bloemen waarvan je al vroeg in de lente kunt genieten. Er zijn metalen moestuinbakken, houten bakken en moestuinbakken van kunststof en deze zijn te krijgen in verschillende stijlen. Zo kun je dus altijd een bak vinden die past bij je interieur en de stijl van je woning.

Moestuinbakken zijn voor kruiden ideaal

Met kruiden kun je een gemiddelde maaltijd omtoveren in een geweldige maaltijd. Er zijn kruiden die maar één seizoen groeien, maar er zijn ook kruiden die na elke winter weer terug zullen komen. Daarnaast kun je met kruiden ook een heerlijke thee brouwen en kun je ze zelfs uit medicinaal oogpunt toepassen. Omdat kruiden weinig ruimte nodig hebben zijn ze voor moestuinbakken ideaal. Heb je te veel van een bepaald kruid, maak er dan een lekkere kruidenboter van en vries deze in. Elke keer als je een etentje organiseert haal je een heerlijk bakje kruidenboter tevoorschijn en heb je altijd een indrukwekkend voorgerecht. Nadat je met moestuinbakken hebt geteeld, wil je vast niets anders meer.

CategoriesNiet gecategoriseerd