Tips voor een gezond kerstfeest

Gezond-Kerstfeest-Gezondegewoontes

Rond de kerstperiode worden veel mensen een paar kilootjes zwaarder. Zit je niet te wachten op een overvolle buik, darmklachten, een kater, gewichtstoename of een moe gevoel? In dit blog lees je tips, waarmee je lichaam spaart en geniet van een licht, happy en healthy kerstfeest. Dit houdt niet in dat het niet gezellig mag en kan zijn, maar door deze tips toe te passen kun je de schade beperken.

Doe rustig aan het de wijn

Houdt jij van een lekker glas wijn? Dat kan zeker, maar doe rustig aan met de wijn. Dit kun je doen, door wat later aan de wijn te gaan, bijvoorbeeld pas met het diner. Op deze manier heb je jezelf al 3 glazen bespaart tijdens het borrelen. 

Wil je toch gezellig borrelen? Drink dan tussendoor een glas water. En stop met drinken als genoeg hebt gehad. Kerst wordt er niet gezelliger op als je je misselijk en dronken voelt.

Maak het gezellig op een andere manier

Bij veel mensen draait de kerst vooral om eten en natuurlijk samen zijn met familie en vrienden. Eten is super gezellig, maar eten is niet de enige manier om de kerst gezellig te maken. Bouw de kerst niet rondom eten, maar kies andere manieren of de kerst gezellig te maken. Dit kan door bijvoorbeeld een wandeling te maken, speel een leuk spelletje met het gezelschap of kies een andere activiteit. 

Doseer het eten

Het doel van dit blog is om jou een aantal tips te geven, die jou helpen met een gezondere kerst. Dit houdt niet in dat je niets lekkers meer mag eten, en alleen op fruit moet leven, maar doseer het. Als je op 1e kerstdag een lekker diner hebt met familie, kun je gerust mee doen, maar doseer het. Spreek dan met jezelf van dat je de volgende ochtend een gezond ontbijtje pakt. Bijvoorbeeld fruit en havermout. Op deze manier compenseer je het diner van de dag ervoor.

Als je tijd hebt en het ook leuk vindt, kan je ook een stukje gaan hardlopen. Op deze manier ben je weer even in beweging en heb je een rust moment van de drukke feestdagen. 

Minder lekkernijen

Een van de grootste redenen dat mensen vaak met de kerst aankomen, komt door de lekkernijen. Met de kerst worden er allerlei lekkernijen in huis gehaald, zoals chocolade kerstklokjes, sneeuwpopjes en ga zo maar door. Een hoop ongezonde lekkernijen. Dit kun je simpelweg voorkomen door het gewoon niet te kopen. Laat jezelf niet verleiden in de supermarkt. Als je gene ongezonde lekkernijnen koopt, kan je ze ook niet opeten. 

CategoriesNiet gecategoriseerd