Tips voor als afvallen niet lukt

Ken je dat? Je doet heel erg je best om gezond te eten en daarmee af te vallen maar het cijfertje op de weegschaal gaat maar niet omlaag. In dit artikel vind je een aantal tips die kunnen voorkomen dat je niet afvalt. 

Je eet gezond, maar verkeerd 

Iedere dag een avocado, een handje noten als snack: allemaal erg gezond, maar niet handig als je wil afvallen. Het kan namelijk zo zijn dat je hierdoor te veel calorieën binnen krijg en dus nog steeds niet afvalt. Denk je dus af te vallen door gezond te eten, is dit uiteindelijk toch niet zo. Het draait uiteindelijk allemaal om de calorieën. Het volgende voorbeeld moet je zeker niet toepassen. Maar, stel dat je iedere dag alleen maar chocolade zou eten, maar wel een calorietekort creëert dan zou je dus nog steeds af kunnen vallen zonder gezond te eten. 

Je weegt je eten niet af

Klinkt als veel werk. Is het niet. Vaak denk je dat je maar 1 portie van iets opschept, maar blijkt dit in werkelijkheid veel te veel of te weinig te zijn. Met het wegen van je eten zorg je ervoor dat je niet te veel of te weinig eet. In het begin is dit even veel werk maar uiteindelijk is dit routine en hoef je sommige dingen zelfs niet meer af te wegen omdat je al weet hoe de porties eruit zien. 

Kijk wat voor jou werkt 

Neem niet alle dieettrends zomaar over. Wat voor de een werkt kan voor jou juist slecht werken. Je hoeft bijvoorbeeld echt geen 4  liter water per dag te drinken om gezond bezig te zijn. Voor de meeste mensen is 2,5 liter genoeg. Kijk ook naar wat voor jou het best werkt en luister goed naar je lichaam. Sommige personen voelen zich beter wanneer ze 6 keer per dag eten en andere eten liever 3 keer per dag. Hierin bestaan geen goed of fout. Het gaat, zoals al eerder beschreven vooral om het calorietekort wat je moet creëren om af te vallen. Nog een laatste puntje: sport je veel? Onthoud dan dat spieren meer wegen dan vet. Let dus niet zozeer op het nummer op de weegschaal maar ook of je kleding losser gaat zitten. 

CategoriesAfvallen