Tips om meer groenten te eten

We weten allemaal hoe belangrijk groenten zijn. In Nederland wordt zelfs 200 gram groente per dag geadviseerd. Groenten leveren belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Maar heb jij, zoals vele mensen, nu ook moeite met het eten van voldoende groenten? Overweeg dan eens om groente te ‘verbergen’ in zoete baksels. Zo merk je niet dat je groenten eet, maar krijg je er toch voldoende van binnen. De healthy brownies in deze blog zijn zelfs echt gezond. Dus als je af wil vallen is dit ook een goede optie! 

Courgette pannenkoeken

Je kunt normale pannenkoekjes maken, maar hoe handig is het als je er courgette tussen doet. Dan krijg je meteen je portie groenten binnen. De courgette proef je namelijk niet maar je krijgt wel 100 gram groente binnen!  Je kunt de pannenkoekjes gewoon op de normale manier maken maar je mengt hiervoor de courgette door het beslag. Omdat ze gewoon als pannenkoeken smaken kun je er stroop of poedersuiker op doen. 

Havermout worteltaart

Hier ook weer een ideetje om groente in je ontbijt te verwerken. Maak eens havermout op de normale manier en voeg er geraspte wortel aan toe. Voor extra smaak kun je er kaneel aan toevoegen of wat noten of rozijnen. Hiermee heb je weer een zoet gerechtje waar je groente aan toe kan voegen. En geloof mij maar: het is ook nog eens lekker ook!

Healthy brownies 

Brownies zijn zooo lekker. Maar je kunt de brownies ook gezonder maken, gebruik bijvoorbeeld avocado in je brownie. En ja we weten het, avocado is eigenlijk fruit. Maar het bevat wel veel gezonde vetten. Om een volledig ‘healthy’ brownie te maken kun je in plaats van suiker dadels gebruiken en wat noten toevoegen. Probeer dat laatste zeker eens want het zorgt voor een lekkere bite in je brownies. 

CategoriesAfvallen