Inspiratie voor een gezonde lunch op je werk

Gezondegewoontes-Lunch-Inspiratie

Een goede voorbereiding aan het begin van de week is erg belangrijk. Je kunt natuurlijk je lunch voor alle dagen zorgvuldig inplannen en aan de hand daarvan je boodschappen doen, maar het is ook fijn om een beetje te kunnen improviseren. Zorg daarom dat je altijd een paar basisingrediënten in huis hebt. Kies voor een basis, zoals brood, couscous, quinoa, wraps, pasta, etc. in combinatie met groenten en vleeswaren naar keuze. Mijn eigen favorieten zijn sla, cherrytomaatjes, paprika, komkommer en plakjes kipfilet. Voor meer inspiratie geven we je in dit artikel onze tips!

Van avondeten naar lunch

Heb je restjes van de avond over die ook koud lekker zouden zijn? Niet weggooien! Deze restjes zijn heel geschikt om in een plastic bakje mee te nemen naar je werk. Makkelijker kun je het voorbereiden van je lunch niet maken. Je kunt ook expres te veel maken, dan ben je de volgende dag gegarandeerd van een lekkere lunch.

Salade

Het samenstellen van een salade is heel makkelijk als je maar een paar van de hierboven genoemde basisingrediënten in huis hebt. Neem sla als basis en voeg groenten en vlees naar keuze hieraan toe. Andere lekker ingrediënten om toe te voegen zijn een gekookt eitje, avocado, feta, geitenkaas of noten. Met een beetje fantasie kom je een heel eind! Als je de salade wat vullender wil maken, kun je ook quinoa of couscous toevoegen, of maak er een lekkere pastasalade van.

Wraps

Ook wraps vul je heen makkelijk met alle groenten en vleesware en vormen een makkelijke en lekkere lunch. Begin bijvoorbeeld met plakjes kipfilet en rucola en vul met paprika, komkommer en cherrytomaatjes. Rol de wrap, snijd hem eventueel doormidden en wikkel in aluminiumfolie. Een lekkere variatie op de wrap is een omelet wrap. Bak een dunne omelet in plaats van een wrap en vul hem zoals je dat met een normale wrap ook zou doen.

Yoghurt of kwark

Schep een portie kwark of yoghurt in een bakje, doe er een handje fruit bij en neem wat muesli of granola apart mee. Het fruit hoeft niet per se vers te zijn. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Als je deze lunch de avond van te voren of ‘s morgens klaarmaakt, is het fruit ontdooid tegen de tijd dat je gaat lunchen. Net zoals salades zijn er ook voor yoghurt speciale bakjes verkrijgbaar waarbij je muesli in een apart opzetstukje  kunt meenemen waardoor je het pas hoeft te mengen als je gaat eten. Ideaal!