5 producten waardoor je effectief aankomt

Gezondegewoontes-Aankomen-Gewicht

Aankomen is voor sommige onder ons een dagelijkse strijd. Als jij niet de grootste eetlust hebt of beschikt over een snelle stofwisseling, dan is het vaak een behoorlijke uitdaging om wat extra kilo’s te kweken. In zulke situaties kun je maar beter slim eten. Wat inhoudt dat je calorierijk, maar wel gezond eet. Zet deze volgende items op jouw dagelijkse boodschappenlijstje en eet er op een gezonde wijze kilo’s bij.

Pasta

Een normale portie pasta bevat grote hoeveelheden koolhydraten en calorieën. Je hebt het zo gemaakt en je hebt het nog sneller op, zelfs wanneer je niet zo’n grote maag hebt. Met 220 calorieën en 43 gram koolhydraten per ongekookte portie loopt het al gauw op. En daar komt de saus en de rest nog bij. Reken maar uit je winst.

Avocado

Een rijpe avocado is veelzijdig, lekker en extreem gezond. Je kunt ze op veel verschillende manieren eten en het kost weinig moeite om er eentje weg te krijgen. Ze zijn daarnaast gevuld met veel gezonde vetten en een grote hoeveelheid calorieën. Oftewel: precies wat jij nodig hebt om wat extra kilo’s te pakken.

Rundergehakt

Wat kip is voor mensen die af willen vallen, is rundergehakt voor de aankomers. Daarnaast is rundergehakt ook nog eens vriendelijker voor de portemonnee. Maak burgers, burrito’s, een gehaktschotel of wat dan ook. Het smaakt altijd goed, hoe je het ook klaarmaakt. Per honderd gram bevat rundergehakt 225 calorieën, zestien gram vet en negentien gram eiwit. Pas wel op dat je niet overboord gaat, van te veel vet wordt je lichaam namelijk ook niet gelukkig.

Rijst

Zelfs met kleine porties rijdt kun je een hoop bereiken. Al die koolhydraten en calorieën tikken namelijk flink aan. Met honderd gram rijst zit je al gauw aan de 355 calorieën en een verbluffende hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast is rijst zo veelzijdig als kip en zo goedkoop als het maar kan. Niet zo dol op de normale variant? Maak er dan in een handomdraai zoete rijstpap van of probeer een variant met toegevoegde kruiden en noten.

Olijfolie

Olijfolie maakt elk stukje brood, elke salade en alles wat je kunt bakken nog lekkerder. Per eetlepel bevat olijfolie een ongelofelijke hoeveelheid calorieën. Wel 125 om precies te zijn. Wederom doe je er verstandig aan om je vetinname in de gaten te houden, maar met deze producten slurp je zonder moeite vloeibare calorieën bommen naar binnen. Daarnaast is olijfolie goed voor je hart en bloedvaten. Dubbele winst.