Gezond fitness voedsel: Welke voeding is effectief voor spieropbouw?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die beginnen met fitnessen. Veel mensen weten op het begin echter niet dat voeding een essentiële rol speelt om maximale spiergroei te behalen. Men beweert zelfs dat de verhouding van factoren bij spiergroei voor een optimaal resultaat voor 70% uit voedsel bestaat en 30% uit training. Zo zie je dus dat voedsel erg belangrijk is bij fitness. Maar wat voor soort voeding is bijvoorbeeld slim om te eten? We zetten ze even voor je op een rijtje.

Eiwitten:

Eiwitten zorgen voor aminozuren, en deze zijn weer de basis voor de spieropbouw in je spieren. Daarom is het belangrijk om deze genoeg binnen te krijgen. Eiwitrijke producten zijn bijvoorbeeld: eieren, vlees zoals kipfilet, vis en zuivelproducten zoals kwark. Het is dus van belang om deze producten genoeg te eten. Ongeveer 1.5 mg eiwit per kilogram lichaamsgewicht is voldoende.

Koolhydraten:

Gezonde vormen van koolhydraten zijn ook erg belangrijk bij spieropbouw. Koolhydraten bestaan weer uit langzame en snelle koolhydraten. Langzame koolhydraten leveren energie die je nodig hebt tijdens het sporten. langzame koolhydraten zijn bijvoorbeeld: volkoren granen, aardappels, groente en fruit en peulvruchten.

De snelle koolhydraten zijn minder slim om te eten, omdat deze niet goed zijn voor je bloedsuikerspiegel en ze maar energie voor korte duur geven.

Vetten:

Gezonde vetten zorgen ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Deze zitten bijvoorbeeld in zalm of tonijn, noten, zaden of pitten, maar ook in avocado. Deze soorten voedsel zijn dus ook van belang, wil je een optimaal resultaat kunnen behalen in de sportschool.

Calorieën:

Ook is het aantal Calorieën dat je binnenkrijgt belangrijk. Wil je juist aankomen in gewicht en meer spiermassa creëren, dan kun je misschien beter meer Calorieën eten dan dat je behoefte is. Als je juist af wilt vallen en een lager vetpercentage wil, kan je beter minder calorieën binnenkrijgen dan je behoefte.

Met deze voedingstips ga je hopelijk sneller resultaten zien in de sportschool. Vergeet dus niet op je voeding te letten!

CategoriesGeen categorie