Doe deze dingen meer om gezonder te worden!

Veel mensen leven tegenwoordig niet gezond meer, maar als jij deze dingen doet ga je jezelf vanzelf gezonder en beter voelen!

Drink meer water

Water is de perfecte detox-stof voor je lichaam. Het helpt met het afvoeren van veel verschillende afvalstoffen. De minimale hoeveelheid die je op een dag moet drinken is 2 liter. Een handregel: Je urine moet heel licht van kleur zijn. Het krijgt namelijk kleur door de afvalstoffen, heeft het dus een lichte kleur ben je van de afvalstoffen af.

Meer lopen

Lopen is erg gezond, en je gebruikt spieren die je weinig gebruikt. Als je de hele dag zit, dan worden de spieren in je benen snel ‘’korter’’ waardoor ze minder goed werken, door te lopen en ze zo te gebruiken ga je dit tegen. Bovendien zorgt lopen voor een betere conditie en een hoeveelheid frisse buitenlucht.

Even niks doen

Soms is het goed om even alles weg te leggen en te relaxen. Stress is namelijk erg slecht voor je. Er worden dan heel veel stoffen te veel aangemaakt in je lichaam, omdat je lichaam in een ‘’drukkere’’ staat verkeerd. Ga dit tegen door dagelijks een tijdje alles te vergeten en rustig te worden.

Slaap lang genoeg

Weinig slaap krijgen is een van de slechtste dingen die je kan doen. Je lichaam herstelt zichzelf tijdens het slapen, en daarom is het belangrijk dat je het daar genoeg tijd voor geeft. De minimale aangeraden hoeveelheid is 7 uur, maar langer kan geen kwaad. Maximaal 9 uur, want te veel slaap is ook niet goed. Als je het perfect inschat is 7.5 uur slapen ideaal, omdat een droom 1.5 uur duurt en hele dromen het beste zijn om uitgerust wakker te worden.

CategoriesNiet gecategoriseerd