Zo leef je gezonder tijdens de warme dagen

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer ontzettend warm gaat worden. Dit is natuurlijk geweldig omdat je dan buiten lekker van alles kan gaan doen. Barbecueën, een terrasje pakken en lekker in de tuin liggen. Erg leuk allemaal maar ik merk zelf vaak dat het niet voor iedereen makkelijk is om gezond te leven met deze omstandigheden. In deze blog probeer ik je tips te geven voor een gezondere levensstijl in het warme weer.

Lichte hoofdmaaltijden en tussendoortjes

Door het warme weer heb je vaak minder honger en vaak heb je geen zin in een grote warme maaltijd. Omdat het belangrijk is dat je voldoende mineralen en vitamines binnen krijgt kan je beter voor een frisse hoofdmaaltijd kiezen. Op deze manier krijg je alles binnen maar voelt het wat minder zwaar. Wat je bijvoorbeeld kan een eten is een maaltijdsalade of  een wrap/pitabroodje. Bij een maaltijdsalade kan je een frisse salade maken die je wat makkelijker naar binnen krijgt. En als je hem iets machtiger wil maken kan je altijd nog pasta, vlees of vis toevoegen. Een wrap is ook een erg goede manier om frisse groente te combineren met vlees of vis. 

Drink goed en gezond

Met dit warme weer is het erg belangrijk om goed te drinken. Je verliest namelijk erg veel vocht. Een goede simpele tip is een flesje water meenemen. Zo kun je de hele dag makkelijk gehydrateerd blijven. Wat je al snel gaat doen in plaats van water drinken is een drankje pakken met je vrienden. Het wordt dan al snel een glaasje rosé of een biertje. Dit is natuurlijk erg lekker maar het is soms beter om een drankje te pakken zonder alcohol. Maak bijvoorbeeld je eigen smoothie of voeg munt, fruit of basilicum toe aan je glaasje water.

Zorg dat je sport wanneer het minder warm is

Op het heetste punt van de dag sporten is vaak lastig. Door de warmte is je motivatie compleet weg en het is dus slim of heel vroeg of laat te gaan. Het is dan nog lekker fris en dat sport een stuk lekkerder. Ook is het slim om naar manieren van bewegen te zoeken die leuker zijn om te doen in de zon. Dit maakt het makkelijker om te gaan bewegen. ga bijvoorbeeld lekker zwemmen, surfen of beachvolleyballen.

CategoriesLevensstijl