Afvallen zonder hongergevoel? Tips voor echte bikkels!

De weegschaal geeft aan dat je nog niet beach-body-ready bent, ook al ben je al geruime tijd bezig met afvallen. Je probleem? Je hebt continu last van een hongergevoel en daarom eet je misschien stiekem meer of ander voedsel dan dat je is voorgeschreven. Genoeg is genoeg? Echte bikkels gaan hun hongergevoel tegen met deze verantwoorde tips!

Tip 1. Drink meer water!

Volgens het voedingscentrum moet je ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Als je dit doet om je hongergevoel te onderdrukken, dan houdt je je vochtgehalte zeker op peil. Alleen water drinken? Nee, je kunt ook afwisselen met ongezoete (kruiden-)thee.

Tip 2. Ga voor een stevig ontbijt

Ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit is niet voor niks, want het levert veel energie op om de dag door te komen. Ga daarom voor een stevig ontbijt, waar je uren op kunt teren. Kies bijvoorbeeld voor havermout of kwark, eventueel gecombineerd met stukjes fruit en noten. 

Tip 3. Kies voor eiwitten, niet voor koolhydraten

Eiwitten verteren sneller dan koolhydraten. Eet je dus iets dat veel eiwitten bevat, dan blijft het hongergevoel langer uit. Eet bijvoorbeeld kip, noten, zaden of peulvruchten, maar blijf letten op de grootte van de porties.

Tip 4. Sta op en beweeg!

Niemand is ooit fitter of slanker geworden van een bureaustoelzittend of bankhangend leven. Sta dus op en beweeg! Weet je niet hoe? Haal eens een doekje over die vensterbank. Stofzuig eens achter die zware kast. Maak iets schoon, dan heb je meteen een goede reden om op te staan!

Tip 5. Denk aan je doel

Stel je eens het leven voor dat je denkt te krijgen als je je doel bereikt. Knipogen er meer mannen of vrouwen naar je? Lukt het eindelijk om die fitnessleraar bij te houden? Loop je een marathon en win je? Je dromen telkens voor ogen te houden helpt je je doel te bereiken!

Tip 6. Pak alleen gezonde tussendoortjes

Fruit en notenrepen kunnen je helpen om niet aan een frietje met lekker zoete en romige mayonaise te denken. Zie je het bakje friet al voor je? Dat dachten we al! Pak er nu maar eens een appel, peer of ander stuk fruit bij en oordeel zelf of deze tip werkt.

Verantwoord afvallen is zeker niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Lukt het je om met behulp van deze tips je doel te behalen, dan ben je een echte bikkel. Wij geloven in je!

CategoriesAfvallen