3 Gezonde gewoontes om vandaag nog mee te beginnen

Volgens een aantal onderzoeken moet je gewoontes minimaal 21 dagen uitvoeren voordat ze in je systeem zitten. Daar zit wat in, maar 21 dagen.. Dat klinkt gelijk als een hele uitgave. Waarom niet vandaag nog beginnen aan die gezonde gewoontes? Gewoon om te zien of het wat voor jou is? Wij delen drie gezonde gewoontes waar je vandaag nog mee kan beginnen. 

Drink meer water

De richtlijn voor een volwassene is 2 tot 2,5 liter water per dag. Een groot deel van de Nederlanders haalt dat getal bij lange na niet. Ze drinken liever koffie (wat vocht onttrekt) en we zijn dol op frisdranken (ook niet heel gezond). Koop een mooie fles waar 750ml of een liter inpast en zet dit op je bureau, je salontafel of stop die in je tas. Spreek dan met jezelf af dat je deze één keer voor de pauze en één keer na de pauze helemaal opgedronken moet hebben. Dan heb je tijdens je werkdag al 1,5 liter water gedronken. Een glaasje water bij het ontbijt, een glaasje water bij het avondeten en je bent er al! 

2 ons groenten, 2 stuks fruit

Dit riedeltje is echt niet voor niets in het leven geroepen. We eten over het algemeen te weinig groenten en fruit en dat zorgt ervoor dat we niet alleen te weinig vitaminen binnenkrijgen, maar we ook een tekort aan vezels opbouwen. En dat is niet bepaald bevorderlijk voor onze stoelgang. Ga op zoek naar fruit dat je lekker vindt. Ben je dol op meloen? Snij dit in stukjes en leg deze in afgesloten bakjes terug in de koelkast. Zo kan je tijdens een werkdag nog snel dat bakje fruit meepakken voordat je naar kantoor gaat. 

Doe hetzelfde voor groenten. Veel mensen doen tegenwoordig aan meal preppen. Hierbij maak je in het weekend bakjes met maaltijden zoals rijst met brocolli en kip of pasta met gezonde saus. Heb je een lange werkdag achter de rug en heb je geen zin meer om te koken? Dan komen die bakjes goed van pas. Je hoeft het alleen op te warmen en dan heb je al een gezonde maaltijd! 

Ga vaker lopen

Lopen betekent niet direct 3 kilometer lopen. Neem vaker de trap in plaats van de lift, zet je auto wat verder van de deur vandaan en loop wat vaker heen en weer om je flesje met water te vullen (werk je gelijk weer aan je eerste gezonde gewoonte!). Wij Nederlanders zijn kampioen zitten, we zitten maar liefst 8(!) uur per dag. Wat beweging kan dus echt geen kwaad. 

CategoriesGezondheid