Wat? Is rode wijn gezond?

Vind je het ook heerlijk om af en toe een wijntje te drinken? Dan hebben wij goed nieuws voor de rode wijn liefhebbers. Het is namelijk goed voor je gezondheid! Mits je het beperkt tot één glas per dag! Ben jij benieuwd wat rode wijn met je lichaam doet? Lees dan gauw verder, want zij zetten een aantal wetenschappelijke feiten op een rijtje.

Rode wijn is goed voor je weerstand

Rode wijn bevat het stofje ‘tannine’. Dit stofje beschermt je tegen bijvoorbeeld de griep en verkoudheid. Heb je dus een lage weerstand en wordt je regelmatig ziek? Dan is een glas rode wijn misschien wel jouw oplossing!

Rode wijn is goed voor je hart & bloedvaten

Rode wijn zit boordevol antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die celschade door ontstekingen en bijvoorbeeld stress voorkomen. Dit komt doordat rode wijn van rode druiven worden gemaakt. Rode druiven verhogen het antioxidanten niveau in je bloed. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat rode wijn een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en stofwisselingsstoornissen kan verlagen.

Van rode wijn krijg je een betere doorbloeding

Alcohol heeft een bloedverdunnende werking. De stofjes in rode wijn zorgen voor het verwijden van de bloedvaten. Daarnaast zorgt rode wijn voor een betere doorbloeding van alle organen. Vooral de nieren, longen en hersenen lijken baat te hebben bij een glaasje rode wijn.

Rode wijn werkt tegen alzheimer

Rode wijn is goed voor de hersenen. Het risico op dementie en vroegtijdig weefselafbraak wordt verminderd. Dit komt doordat rode wijn veel antioxidanten bevat. Deze zorgen ervoor de de ophoping van eiwitten in de hersenen worden tegengegaan. 

Maar…. let op!

Ben jij fan geworden van rode wijn en besluit je iedere dag een glaasje rode wijn te drinken? Dan is het wel belangrijk om daarnaast ook een gezonde leefstijl aan te houden. Wanneer je dit niet doet, kan rode wijn al snel ongezond voor je uitpakken.

  • Beweeg voldoende
  • Drink daarnaast voldoende water om de gif- en afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Houd rekening met minimaal 1,5 liter/
  • Eet gevarieerd
  • Eet voldoende fruit en groente

Geniet dus lekker van je glas rode wijn, maar drink met mate!

CategoriesGezondheid Tips