Kan afvallen ongezond zijn?

Je hoort heel veel mensen zeggen dat ze af willen vallen. Vooral na nieuwjaar en voor de zomer wil iedereen snel van zijn kilo’s af. Hoewel dit vaak zeker geen slecht streven is, moet je wel zorgen dat het gezond blijft. Soms is afvallen namelijk helemaal niet gezond en goed voor je lichaam. Dat kan in de volgende gevallen.

Verkeerd dieet

Er zijn mensen die stoppen met koolhydraten eten zodat ze af gaan vallen. Het is een tactiek die zeker werkt voor het afvallen, maar het is niet de gezondste manier om af te vallen. Het zorgt vaak voor een heel groot calorietekort en te weinig bouwstoffen. Koolhydraten zorgen voor energie, daarom kan je van dit koolhydraatarme dieet erg moe worden. Ook zitten in koolhydraten soms vezels, die belangrijk zijn voor je lichaam. Als je deze niet meer binnenkrijgt zul je merken dat de vertering van eten door je lichaam ten slechte verandert. Kies daarom niet voor een extreem dieet. Een dieet zoals dit wordt gebruikt door bodybuilders die voor een show nog de laatste beetjes vet uit hun lichaam willen krijgen maar voor een normaal persoon is dit niet goed om gezond te blijven. 

Afvallen is niet nodig 

Afvallen is best een hype geworden, maar soms hoef je niet af te vallen. Als je alleen af wil vallen om net zo dun te worden als modellen of mensen die je in een tijdschrift hebt gezien, moet je nog een keer na gaan denken. Doe je het echt omdat jij te ‘’dik’’ bent, of ben je in vergelijking met die superdunne modellen ‘’dik’’. Er zijn ook diëtisten die je bij deze keuze kunnen helpen, die hebben er meer verstand van dan jij. Zij kunnen je vertellen of het echt gezond is om af te vallen en als dat zo is, kunnen ze je er een goed dieetplan bij geven waardoor jij op een gezonde manier af kan gaan vallen.

CategoriesNiet gecategoriseerd