Gember shots: gezondheid in één flesje

Gember-Shots

Je social media staat er waarschijnlijk helemaal vol mee en in de wandelgangen heeft iedereen het over dit drankje. Het blijkt te helpen om je immuunsysteem een boost te geven en daarnaast heeft het nog veel meer positieve effecten. Het lijkt net een sprookje. Toch is het echt zo. Elke dag een gember shot en je zult merken dat het een bijzonder positief effect heeft op je lichaam. Het is waarschijnlijk niet het lekkerste drankje dat je ooit hebt geproefd, maar gelukkig is het in een slok weg en heeft het dus enorm veel positieve effecten. Je leest het hieronder.

Waarom is het gezond?

Gember heeft al een eeuwenoude medicinale werking. Het werkt tegen misselijkheid, ontgiftend en ontstekingsremmend. Voor zwangere vrouwen en sporters is gember extra interessant. Zwangere vrouwen die veel misselijk zijn of een opgeblazen gevoel hebben, kunnen gember goed gebruiken. Voor sporters is het goed omdat het helpt tegen spierpijn. Daarnaast is een gembershot ook gewoon voor iedereen goed. Zo verbetert het drankje je immuunsysteem en stabiliseert het je bloedsuikerspiegel. Door de reinigende werking is het ook nog eens goed als je wil afvallen. Kortom: genoeg redenen om zo’n shotje te overwegen.

Hoe maak je zelf een gembershot?

Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt alleen een stuk gember nodig van ongeveer 12 cm en daarnaast een appel en citroen. Schil de appel en gember en snijd het in kleine stukjes. Voeg daarnaast stukjes van een citroen en een scheutje water toe en blend de ingrediënten samen in een blender of met een staafmixer. Pak vervolgens een theedoek en leg deze uitgevouwen in een kom. Schenk het goedje van de gember in de kom en knijp via de handdoek het sap uit in de kom. Het sap wat je dan over hebt kun doe je in een glas en drink je in een keer op. Je kunt natuurlijk ook meer maken en dan in de koelkast zetten voor de komende dagen. Het beste is om het drankje op een lege maag te drinken en vervolgens een half uurtje te wachten met de maaltijd.