Dit recept heb ik een tijdje geleden gekregen van mijn tante en ik kon het niet laten om dit met jullie te delen. Het is lekker makkelijk, je kunt variëren met ingrediënten en het is ook nog eens gezond! Wat wil je nog meer? Gebruik je onderstaande hoeveelheden, dan is het voldoende voor vier personen. Of je maakt natuurlijk lekker veel voor jezelf!
Wat heb je nodig?
Salade
- 300gr fijne bulgur
- 1 komkommer
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 100gr augurken
- 200 gr feta
- ½ bosje peterselie
- 1 lente ui in ringetjes
- Eventueel: 1 gebakken Turks worstje in plakken, geroosterde paprika of walnoten
Saus
- 1 deciliter zonnebloemolie
- 1 deciliter olijfolie
- 2 grote rode uien
- Mespunt cayenne peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel versgemalen peper
- 1 eetlepel zout
- 4-5 eetlepels tomatenpuree
- 1 kippenbouillonblokje
- Klein beetje citroensap
Bereidingswijze
Doe de bulgur in een pan en giet er 1 liter kokend water overheen. Roer het goed om en dek het daarna af. Laat de bulgur goed afkoelen, zet het eventueel in de koelkast. Zodat je eerder kunt genieten van deze lekkere salade! Begin in de tussentijd met het snijden van de overige ingrediënten.
Is de bulgur afgekoeld? Meng dan alle ingrediënten door elkaar.
Bak de uien zachtjes in een pan. Doe alle ingrediënten voor de saus erbij, behalve de olijfolie en het citroensap. Breng dit aan de kook samen met 2 deciliter water. Voeg de olijfolie en het citroensap toe, schep dit allemaal door het bulgur mengsel en voilà, je gezonde salade is klaar!
Eet smakelijk!