Voedingstips voor een gezonde lifestyle

Healty-Food-Gezondegewoontes

Een gezonde levensstijl is opgebouwd uit talloze kleine gewoontes. Kleine gewoontes vormen je leven en lichaam. Het zijn de kleine keuzes die je dagelijks maakt die uiteindelijk bepalen hoe je leven eruit ziet. In dit blog lees je verschillende voedingstips die weinig moeite kosten en je levensstijl op een positieve manier beïnvloeden. 

Eet minder vlees

Heel veel mensen eten dagelijks vlees, bij het avondeten op de boterham of om te snacken. Maar je lichaam heeft geen dagelijkse portie vlees nodig om gezond te blijven. Integendeel stelt vlees je lichaam op de proef. 

Vlees is een stuk lastiger om te verteren voor het lichaam dan plantaardig voedsel. Vlees bevat in veel gevallen schadelijke hormonen en chemische toevoegingen. 

Gebruik vlees daarom ook niet als hoofdonderdeel van je maaltijd, maar als smaakmaker en bij bijzondere gelegenheden. Wanneer je vlees toevoegt aan andere gerechten zoals een pasta, dan gebruik je veel minder vlees. Het is gezonder en ook nog eens goedkoper. 

Groene thee

Het drinken van groene thee is erg goed voor je lichaam. Groene thee bevat een sterke antioxidant die je lichaam ondersteunt in verschillende processen. Groene thee verkleint ook de kans op verschillende aandoeningen en zorgt ervoor dat je lichaam gezond blijft. 

Drink daarom dagelijks een groene kop thee om het lichaam gezond te houden. 

Eet meer plantaardig voedsel

Baseer je voeding vooral op plantaardig voedsel. Eet geen kant-en-klaar producten, maar zoveel mogelijk natuurlijke producten.

Het menselijk lichaam kan ontzettend goed overweg met plantaardig voedsel. De mens is ontworpen om plantaardig voedsel te eten en is in staat om vlees te eten. Niet andersom. Baseer je voeding daarom zoveel mogelijk op plantaardig, echt en puur voedsel. 

Rood fruit en tomaten 

Door meer rode en natuurlijke producten toe te voegen aan je eten, verklein je de kans op kanker. In rood fruit en groente zitten antioxidanten die het lichaam helpt tegen de aanmaak van kankercellen. Rood fruit en groente die goed zijn voor het lichaam zijn: druiven, bessen, bramen, frambozen en tomaten. 

Multivitamines

In multivitamines zitten alle vitamines die een mens dagelijks nodig heeft. Het is erg lastig om deze vitamines ook daadwerkelijk iedere binnen te krijgen. 

Veel mensen verwarren multivitamines met medicijnen, dit komt doordat multivitamines de vorm van een pil hebben. Multivitamines zijn geen medicijnen, het zijn geconcentreerde voedingsstoffen. Het zijn voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

Heb je moeite met het eten van voldoende groente en fruit? Drink dan dagelijks een groene smoothie. Deze smoothie kan zowel groente als fruit bevatten. Door het dagelijks drinken van een smoothie heb je al een groot deel van je benodigde groente en fruit binnen.